Ppeterka oldala - tech, diy, hasznos

Tesco SD24 elektromos csavarhúzó tuning

Ki vetemedne arra, hogy egy elektromos csavarhúzót tuningoljon? Hát józan ember esélyes hogy nem... Tudjuk be hát az eszköz korai halála felett érzett hybris hatásának hogy mégis ilyenbe fogtam: a hanyagul kivitelezésre került töltőáramkor miatt a derekasan küzdő 2db AAA méretű NiMh akku kb. a negyedik töltési ciklus után kimúlt. Ez még egy 1500Ft-os eszköz esetén is tragikus, na.

Óriási szerencsére belül pont elfér egy 18650-es cella, meg akad még némi hely arra, hogy kicsit felturbózzuk ezzel-azzal.

Hogy ne kövessem el az eredeti hibát, a szomszédos Kínából rendeltem TP4056 köré épülő kis Li-ion töltő modult, aminek védelmi funkciója is van: túláramra, túl- és alulfeszültségre is véd. Ráadásul el is fér a csavarhúzóban relatíve kényelmesen.

Viszont nem tetszett hogy a motort csak úgy simán kapcsolja egy kapcsoló, vaskos induktív terhelésként csúnya dolgokat művel bármivel ha nem vigyázunk - hamar jönnek mindenféle Dirac delták ha nem fogjuk meg őket. Emiatt a kétirányú működéshez 4db remek Schottky diódát használtam a H-bridge-es motorvezérlőknél alkalmazott kapcsolásban, illetve egy 7.5V-os Zenert is a feszültségcsúcs kordában tartására.

Másik szempont, hogy a 18650 alsó hangon is 3.7V-ot ad le, szerencsétlen motor meg ugye 2db sorba kötött 1,2V-os cellára lett kitalálva, 2,8A körüli üresjárati, 4A körüli állóra fékezett motor esetén mért fogyasztással - emiatt a step-down DC-DC modulok nem jöhetnek szóba: amik tényleg tudják ezeket az értékeket, messze túl nagyok. Mivel az volt kéznél, F16C20 dupla diódát használtam a túl magas feszültség miatti feszült helyzet oldására, aminek plusz hozadéka hogy ha pozitív feszültségtüske lépne fel, azt nem engedi át - a Zeneren keresztül alakulna hővé a nemkívánt energia.

A megoldás negatívuma, hogy így meg a motor teljes árama áthalad rajta, ami tetemes hőt generál, hiszen bár párhuzamba kötöttem a tokban található két diódát, így 0,7V feszültséggel számolva a teljes terhelés 4A árama 2,8W teljesítményt ad ki - ez messze túl sok hűtés nélkül, de állóra fékezett motorral nem sokat megy egy csavarhúzó. Viszont még az üresjárati, 2,8-3A környéke is minimum 2W-ot disszipál, magában ez nem lesz jó, bármekkora túlméretezés is a dióda a szerepre...

Sajnos a zárt tér miatt sok lehetőség nincs, én egy gagyi (Vargáné megvan? Na olyan stíl...) PC ház kitörhető hátlapnyílás-takarólemezét használtam fel: körbe hajlítva szépen a nyél formájára alakítható belülről. Ez nem tökéletes, de mérnökileg jó kompromisszumnak tűnő megoldás: nem tervezem annyit használni egyhuzamban hogy így probléma merülhessen fel.

A gondolatokat tett követte, pikkpakk összeállt a kapcsolás, a soros diódát leszámítva az összes alkatrész helyet kapott a kapcsoló körüli minimál-panelen, a motort a töltőmodul kihagyásával direktbe kötve ki is próbáltam, még így diódástul is jócskán nagyobb teljesítményen üzemel - remélem nem pusztul bele.

Az eredeti tápcsatlakozó sehogy se fért el - helyére kis mértékű sniccerkozmetikával másik, leválasztós fajta került így a kábelek ügyesen logisztikázva pont befértek az akkucella mögé. Ráadásul ezáltal megoldható lett, hogy a csatlakozó bedugása leválassza a motort: ne terheljük túl a töltő áramkört nem oda illő terheléssel...

Viszont a modul bekötésével kis gond merült fel: a felhasználáshoz túl erős a védelem - épp csak megpöccinti a motort, és már kapcsol is le. Hát igen, a modulnak rendes specifikációja nincs, a védelmet ellátó IC adatlapjáról derült csak ki hogy nem is lehet érdemben konfigurálni, szóval ez a panel kb 1A terhelésig alkalmazható... Újratervezés: a modult kivettem a házból, és egy Tic-Tac dobozba helyeztem el, kétoldalú ragasztó segítségével.

És kész. Az alkotó pihen, a a csavarhúzó megint forog - jobban mint valaha.